Docent Floor Dongen

F l o o r   v a n   D o n g e n

K l a s s i e k   M o d e r n   B a l l e t   /   F l o o r   B a r r e   W o r k o u t

Floor van Dongen is sinds het jaar 2000 docent Klassiek Modern voor beginners en herstarters, tot 2018 Bestuurslid geweest van de Stichting Dansschool Staluse Pera en ook sinds 2000 locatie- en (dance)floormanager. Ze heeft 15 jaar van Staluse Pera les gehad en enkele jaren eerder volgde ze gedurende 3 jaar balletles bij Evi Bleys in Hillegersberg aan de Berglustlaan, die ooit een studie- en tijdgenote van Staluse Pera was.

Van 2013 t/m 2017 heeft Floor 4 jaar wekelijks intense Klassiek-moderne balletlessen op Academisch niveau gevolgd bij de helaas veel te jong overleden dansdocente Maviz Moniz (62 jaar). Floor begon al vrij jong als 11-jarige met jazzballet gedurende 2 jaar. Als kind droomde ze ervan balletdanseres te worden. Aan een optreden in 2011 heeft ze een unieke herinnering: ze danste 2 van de 4 hoofdfiguren in een dansstuk die gemaakt werd in opdracht van het grote Rotterdamse koor ‘Toonkunst’ voor bij het muziek- en zangstuk ‘Der Erste Walpurgisnacht’ van Mendelssohn, tijdens de door hen georganiseerde festival ‘Spoken en Schimmen’. Deze werd eenmalig uitgevoerd in de Laurens- of Grote Kerk in Rotterdam in juli 2011. Ook heeft ze in hetzelfde kostuum een doorlopende voorstelling verzorgd tijdens het Festival ‘De Nacht van Noord’ in het Oude Noorden in Rotterdam.

M e e r   o v e r   F l o o r

Floor is contactpersoon, beheert en regelt alles op materieel, fysiek en organisatorisch gebied in de Balletschool. Ze beheert ook de website, de facebook- en linkedIn pagina’s, een deel van de administratie, communicatie en promotie van de school. Ook organiseert ze jaarlijks i.s.m. andere docenten open dagen of vergelijkbare evenementen op of rond 24 augustus (de geboortedag van Staluse Pera).

Buiten haar activiteiten en werkzaamheden voor de dansschool is Floor beeldend kunstenaar in de vakgebieden tekenen, schilderen, fotografie, vormgeving en sieraden. Sinds 1 juli 2018 huurt ze de kleine zaal op de begane grond beneden in hetzelfde gebouw van de dansschool, dat ze als haar atelier aan de Heemraadssingel 235A in gebruik heeft genomen en geeft ze er diverse creatieve workshops. Elke zomer verzorgt ze ook een viertal introductieworkshops Klassiek Modern Ballet in de grote zaal, ter kennismaking voorafgaande aan haar balletlessen en gaat ze meer de diepte in qua ballettechniek. Over Floor kun je wat meer van haar artistieke werk zien en te weten komen via haar website: www.artworkfloor.nl

C o n t a c t   F l o o r   v a n   D o n g e n

E-mail: dancefloor235@hotmail.com

D a n s   f o t o ‘ s   e i g e n   p r o j e c t e n