P i l a t e s

De oefenmethode van Joseph Pilates is meer dan honderd jaar oud en zorgt ervoor dat je een mooi postuur, stevige billen en een platte buik krijgt. Omdat de focus op de ‘core’ gericht is worden de buikspieren zeer sterk. Rugklachten en bekkeninstabiliteit kunnen verdwijnen of voorkomen worden. Bovendien word je zeer soepel wat het beoefenen van andere sporten (o.a. hardlopen, hockey en tennis) ten goede komt. Leeftijd speelt nauwelijks een rol en beweging helpt botontkalking te voorkomen.

De matoefeningen worden langzaam en precies uitgevoerd, de ademhalingstechniek is zorgvuldig. Omdat concentratie vereist is worden stress en een burn out op afstand gehouden. Om je lichaam in shape te krijgen én te houden kom je al een eind met een les in de week. Dit is ook realistisch want er moet waarschijnlijk ook gewerkt of gestudeerd worden. De resultaten zal je na tien weken voelen en na twintig weken gaan zien.

De groepjes zijn klein, waardoor je zeer intensief traint en zeer veel aandacht krijgt bij het perfect uitvoeren van de oefeningen. Ik hou van een losse sfeer en vertel bijvoorbeeld vaak bij de oefening welke spieren je gebruikt. Het motiveert als je begrijpt waar het goed voor is. Dan ben je nét iets pittiger bezig. Er worden zowel lessen gegeven bij Balletschool Evites op de Baan 74 in het centrum, maar ook hier bij Dansschool Stalusa Pera aan de Heemraadssingel 235 B. Ben je geïnteresseerd? Maak dan een afspraak voor een proefles!

Aanbod Pilates bij Staluse Pera

Woensdag 19.00 – 20.00 uur: Pilates (Volw.)
Woensdag 20.00 – 21.00 uur: Pilates (Volw.)
Zondag 10.00 – 11.00 uur: Pilates (volw.)
Zondag 11.00 – 12.00 uur: Pilates (volw.)

Carolina Wijnbergen

Docent Pilates is Carolina Wijnbergen.
E-mail: caro@ipilates.nl
Website: www.ipilates.nl

Lees meer