Gezondheid

Dansen is (aangetoond) een heel goede manier om langduriger, geestelijk en lichamelijk gezond te worden en te blijven. Dansers worden gemiddeld ouder dan mensen die niet dansen, ze zijn ook gezonder, gelukkiger, vrolijker en genezen sneller van ziektes en blessures. Ook door een meer zelfverzekerde houding die onstaat dankzij ballet en danstrainingen, zou je minder snel doelwit kunnen worden van diefstal, misbruik of andere criminele activiteiten.

Er worden momenteel veel onderzoeken gedaan naar de effecten van dans en ballet. Het verbetert de algehele kwaliteit van leven. Denk aan je uithoudingsvermogen, (spier)kracht, seks, een positievere levenshouding en een middel tegen depressies.

En juist zouden mensen op hogere leeftijd er nog het meeste baat bij hebben, aangezien zij kunnen voorkomen dat zij slechter gaan bewegen, en hierdoor langer zelfstandig kunnen blijven functioneren. Men wordt minder snel hulpbehoevend, dat geeft een trots gevoel.

Hier een aantal links naar websites waarop te lezen en te zien is dat dansen op alles een positief effect heeft:

https://www.gezondheidsnet.nl/depressie/dansen-maakt-gelukkig

http://www.popsci.com/ladies-these-dance-moves-are-scientifically-proven-to-be-sexy

http://nos.nl/artikel/2157397-dansen-doe-je-zo-zeggen-britse-wetenschappers.html

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4200878/Scientists-reveal-best-worst-dance-moves-women.html

Natuurlijk zal men van mening verschillen en er is nog heel veel in onderzoek; maar wij zijn van mening dat dans en ballet alleen maar een positief effect heeft op alle mensen.

Met dank aan de NOS en Boudewijn van Leeuwen zijn Smartphone!!!