Dansen is als het leven zelf
 
Dans en ballet is voor de mensheid een onmisbare bezigheid omdat het zo veelomvattend en betekenisvol is:
Het is sport, het is beroepsmatig, het is hobby, het is feestelijk, het is entertainment, het is mooi, het is beeldend, het is visueel, het is prestatie, het is therapie, het is talent, het is kleurrijk, het is vreugde, het is troost, het is verdriet, het is leuk, het is romantiek, het is gezellig, het is sfeer, het is spannend, het is uitdrukking, het is emotie, het is seks, het is liefde, het is sensueel, het is flirten, het is trots, het is spanning, het is ontspanning, het is opwinding, maar bovenal is het Kunst. Muziek is vrijwel altijd de drijfveer en versterkt dans, maar dat kan andersom ook het geval zijn. Ze kunnen ook zonder elkaar, maar meestal niet. Op muziek bewegen mensen beter, ritmischer en expressiever omdat het altijd een gevoel teweegbrengt, maar ook andere geluiden of juist de stilte kunnen ook een inspiratiebron zijn tot beweging.
 
Lees hier meer over de oorsprong en geschiedenis van het klassieke en moderne ballet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ballet en http://nl.wikipedia.org/wiki/Klassiek_ballet
 
Dans en voorstellingen
 
Dans en geschiedenis
 
Dans als kunst
 
Dans en humor
 
Net als elke discipline, beroep, of activiteit hoort de (ballet)danser met een hoge mate van zelfspot en humor naar zichzelf en een ander te kijken. Bekijk eens deze voorbeelden: