B A L L E T P A K J E

 

Als basic balletkleding kun je het beste een dergelijk nauwsluitend en flexibel balletpakje als deze aanschaffen zodra je als beginner met ballet bezig gaat. Dit laat de vorm van je lichaam goed zien waardoor je je lichaamshouding en bewegingen zelf goed kan gadeslaan in de balletzaalspiegels. Ook de balletdocent kan hierdoor je houding en balletbewegingen beter beoordelen en corrigeren. In te wijd zittende kleding is dit lastig, dus moet het nauwsluitend zijn. Te koop bij www.paraddy.nl

 

V O E T L O Z E   K O U S E N

 

Ook je benen moet je met nauwsluitende kleding omhullen om dezelfde reden als het balletpakje: om de houding en bewegingen zelf goed te kunnen bekijken, maar ook door de balletdocent goed te kunnen laten beoordelen. Je kunt ook kousen met voeten aanschaffen, maar meestal voetloze kousen omdat je doorgaans met blote voeten balletschoentjes draagt. Ook deze zijn te koop bij www.paraddy.nl

 

B A L L E T S C H O E N E N

 

Balletschoenen zijn belangrijk tegen uitglijden op de dansvloer, de bewegingen te ondersteunen en ook om je eigen hygiene te waarborgen. Balletschoenen worden doorgaans zonder sokken, dus met blote voeten gedragen. Dit is nodig omdat het schoentje goed nauwsluitend om de voet heen moet zitten want als het schoentje te wijd zit, kunnen bewegingen mogelijk mis gaan. Te strak is ook niet goed m.b.t. pijn en beknellingen en dus daardoor niet goed kunnen bewegen.

Voor het aan laten meten van spitzen (uitsluitend voor gevorderde en getrainde dansers) dient er altijd een afspraak te worden gemaakt met Addy van balletkleding winkel Paraddy want de voeten moeten geschikt (goed gebouwd met een hoge wreef), getraind en 'rijp' worden bevonden voordat tot aanschaf kan worden overgegaan. Als men zich hier niet aan houdt, loopt men grote risico's om zware blessures op te lopen!

 

B A L L E T V E S T J E   O F   B O L E R O

 

Om je lichaam warm te houden en niet te snel af te laten koelen door de dunne danskleding die je draagt als je intens traint, is het van belang een vestje of bolero aan te schaffen. Deze kan bij warmer weer van katoen zijn of in de wintermaanden van wol of vergelijkbaar materiaal. Ook een trainingsvest of een vest van fleece.

 

A R M -   E N  /  O F   B E E N W A R M E R S

Om je lichaam nog beter op temperatuur en dus soepel te houden, dan kun je ook naast je normale danskleding arm- en/of beenwarmers aanschaffen en die aantrekken rondom je ledematen, polsen en/of enkels. Polsen en enkels zijn belangrijke delen van je lichaam die je lichaamstemperatuur in grote mate reguleren, vandaar dat deze belangrijk kunnen zijn.

 

 

B A L L E T K N O T   M A K E N

Om prettiger te kunnen bewegen en geen last te hebben van je eventuele lange haar, is het belangrijk om je haar in een (ballet)knot te dragen. Deze knot wordt strak en rondgedraaid vastgezet op het hoofd via een staart met een elastiekje. Dit zorgt ervoor dat het haar zo dicht mogelijk tegen het hoofd vastzit om een disbalans van je hoofd en algehele lichaam te voorkomen. Vanwege vooral het dansen op spitsen is balans en evenwicht van het allergrootste belang. Verder is het gewoon prettiger als je haar niet in de weg zit en voor je ogen kan komen.