De internationale Balletfilm Ranglijst: klik hier

 

P I N A

 

Een prachtige documentaire van Wim Wenders over de Duitse balletlegende Pina Bausch. Op 26 september 2011 heeft Balletschool Staluse Pera i.s.m. Cinema West een unieke filmvoorstelling verzorgt in de danszaal aan de Heemraadssingel 235. De film werd voorafgegaan aan een live dansoptreden.

 

B L A C K   S W A N

 

Op kerstavond, 24 december 2011, organiseerde Balletschool Staluse Pera een officiële 2e filmvoorstelling waarin de film 'Black Swan' werd vertoond. Deze film vertelt het verhaal van een ambitieuze ballerina die, gepushed door haar moeder, het hoogst haalbare probeert te bereiken: een dubbele hoofdrol in het wereldberoemde balletstuk het 'Zwanenmeer'.

 

L A    D A N S E U S E

 

Een biografische film over de Amerikaanse danseres Loie Fuller. Per toeval belandde ze in het grote witte kostuum waarmee ze wereldberoemd werd rond 1900. Een sterke vernieuwing en pionierswerk van deze bijzondere danseres.

 

 

B I L L Y   E L L I O T

 

Een grappige en charmante film over een jongen die heel graag balletdanser wil worden, tot teleurstelling van zijn vader, die hem liever een 'mannelijker' beroep ziet uitoefenen. Uiteindelijk ziet hij wat zijn zoon kan en maakt trots zich van hem meester.

 

 

T H E   R E D   S H O E S

 

Een klassieker onder de balletfilms: the Red Shoes, gebaseerd op het bekende sprookje 'De Rode Schoentjes' waarbij de hoofdrolspeelster maar door moet gaan met dansen zodra ze de rode balletschoentjes aangetrokken heeft. Ze is niet meer te stoppen....

 

T H E   D A N C E R

 

Een prachtige documentaire over de zeer getalenteerde Oekraïnse Balletdanser Sergei Polunin. Daarin zie je in welke extreme mate deze danser zich overgaf aan de danskunst. Maar de reden waarom hij dat deed was meer onstaan vanuit zijn priveleven dan daarbuiten.....